Pályázatírás, projektmenedzsment

 

Ha eldöntötte miként szeretné cégét fejleszteni - legyen szó telephelyfejlesztésről, energiahatékonyságról, piacszerzésről, termékfejlesztésről, kutatásról - és mindehhez pályázati támogatásra van szüksége, munkatársaink szívesen ismertetik Önnel a rendelkezésre álló forrásokat. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy olyan lehetőségeket ajánljunk figyelmébe, amelyek fejlesztési elképzeléséhez és cége paramétereihez legjobban illeszkednek, és amely teljesítését reálisnak látjuk adott anyagi feltételek és határidők mellett. Igyekszünk jelentős előnyt biztosítani vállalkozása számára azáltal, hogy olyan nemzetközi forrásokra is felhívjuk a figyelmét, amelyeket hazánkban a megfelelő ismeretek hiánya miatt kevesen használnak ki. 

Hazai pályázatok

 

Szakembereink számos uniós projektet valósítottak meg, érintve a 2007-2013 időszak több operatív programját is (GOP, DDOP, TÁMOP, KEOP). Ügyfeleink korábbi évek során tapasztalt igényeinek megfelelően már a projektötlet fázisában bekapcsolódunk a fejlesztési folyamatba. Segítünk ügyfeleinknek abban, hogy fejlesztési ötleteikhez forrást találjanak, ezt követően részt veszünk a pályázatok sikeres benyújtásában, a projekt megvalósításában, majd a fenntartási időszakban történő működtetésben. Célunk, hogy ügyfeleink minél sikeresebben valósíthassák meg fejlesztéseiket a 2014-2020 között rendelkezésre álló pályázati források felhasználásával. 

Nemzetközi pályázatok

 

A hazai vállalkozások és intézmények általában csak a különböző Operatív Programokból finanszírozott pályázati forrásokat ismerik, pedig az Európai Unió számos egyéb támogatási lehetőséget is biztosít, amelyek több országból érkező partnerek tapasztalat-cseréjét, közös munkáját finanszírozzák. Ezáltal lehetőség nyílik közös kutatások, technológia-fejlesztések elvégzésére (Horizon 2020), két ország határtérségében kialakítandó gazdasági együttműködésekre, külpiacra lépésre (határmenti programok), illetve különböző fejlesztések megalapozásához szervezett tapasztalatcserére, stratégiák, hatástanulmányok, piackutatások és megvalósíthatósági tanulmányok kidolgozására (interregionális programok). Előnyük, hogy külföldön bevált példák ávételét támogatják, magas - gyakran 95%-os - támogatási intenzitással.   

Tanulmányok, elemzések

 

Cégünk az elmúlt évek során számos tématerületen dolgozott ki pályázatokhoz szükséges, vagy önálló megvalósíthatósági tanulmányokat, stratégiákat. Jelentős tapasztalattal rendelkezünk a vállalkozások ennergetikai jellegű beruházási igényeit alátámasztó dokumentumok, másrészt önkormányzatok energetikai fejlesztéseit megalapozó stratégiák és ún. Fenntartható Energia Akciótervek (Sustainable Energy Action Plan, SEAP) összeállításában, az energetikai beruházásokból eredő megtakarítások és CO2 kibocsátás-csökkentő hatás kalkulálásában. Célunk annak elősegítése, hogy ügyfeleink energetikai beruházásaikhoz szakmailag kellően alátámasztottan igényelhessenek forrásokat.